Esittelyssä: Esa Pellinen

Tutustu Suomen Yrittäjäturvan tiimiin. Ensimmäisenä vuorossa Henkilöriskien asiantuntija; Esa Pellinen, Tampere.

Olen kauppatieteiden maisteri, valmistuin Tampereen yliopistosta 1980-luvun lopussa hitaan opiskelun jälkeen. Jo opiskeluaikanani tein töitä Helsingissä ja valmistuttuani vierähti vielä kuusi vuotta SYP Yksityispankissa salkunhoitajana.

Muutimme Tampereelle 1993. Neljä vuotta hallinnoin EU rahoitteista projektia Infosto Oy:ssä. Musiikkialan yrittäjänä toimin 15 vuotta vuoteen 2007. Muusikkovaimoni vaihdettua alaa päätin tehdä saman itse. Perheeseeni kuuluu vaimo ja kaksi aikuista tytärtä.

Olen rakentanut koko vakuutusurani ajan yrittäjille optimaalisia sosiaaliturvan ratkaisuja. Parhaat ratkaisut koostuvat aina lakisääteisten ja vapaaehtoisten vakuutusten yhdistelmästä.
Tehtäväni on siis rakentaa yrittäjälle paras mahdollinen sosiaaliturva.

Aloitin vakuutusedustajana Tapiolassa vuonna 2007. LähiTapiolasta siirryin Folksamiin vuonna 2018 ja sieltä yrityskaupan myötä Fenniaan.

– Miksi sinä valitsit suomen yrittäjäturvan?
Päätös oli helppo. Kun entinen kollegani Teemu Lillrank pyysi minua mukaan vasta perustettuun yritykseen, tiesin heti, että tässä on minun paikkani. Suomen Yrittäjäturva keskittyy ainoastaan yrittäjän sosiaaliturvaan, mikä on ollut intohimoni koko yli 10 vuotisen vakuutusurani ajan ja minkä tunnen osaavani.

– Kuinka hyvin mielestäsi yrittäjät tuntevat sosiaaliturvansa ja millä tavalla sitä voisi parantaa?
Yhä useammalla yrittäjällä on nykyään vahva mielipide yrittäjien sosiaaliturvasta. Liian usein YELiä verrataan ainoastaan vaihtoehtoisiin sijoituksiin ja unohdetaan YELin tuoma muu turva.

Oikealla ja ajantasaisella tiedolla voidaan yrittäjiä auttaa ymmärtämään ja hankkimaan itselleen oikean ja hyvän sosiaaliturvan.

– Kerro yksi vinkki / Motto:
Kylmät faktat ja lämmin sydän.